Jak Wam minął weekend?
Był grill czy ognisko?
A może - tak jak u nas tydzień temu - kociołek?
Czy dziś rano czujecie, że przesadziliście z ilością jedzenia?
Wstaliście i czujecie się jakbyście połknęli piłkę?
Jeśli tak, to może skusicie się na lekkie poniedziałkowe śniadanie?
W formie koktajlu morelowego z dużą ilością ziaren na kefirze.
Koktajl morelowy z ziarnami i lawendą
przepis własny(na 500ml)
Składniki:
6 moreli
4 łyżeczki siemienia lnianego
4 łyżeczki słonecznika
4 łyżeczki zarodków pszennych
4 łyżeczki płatków migdałowych
1 szklanka kefiru
1/2 łyżeczki brązowego cukru (opcjonalnie)
szczypta płatków lawendy
Przygotowanie:
Morele umyjcie, pozbawcie pestek i pokrójcie na mniejsze kawałki. Wrzućcie do blendera, dodajcie pozostałe składniki i dokładnie je zmiksujcie. Podawajcie od razu. Smacznego!
zdarza się, że rano wstaję z takim dziwnym uczuciem ale przy najbliższej okazji spróbuję Twojego koktajlu!
OdpowiedzUsuńzapowiada się pysznie i zdrowo!
Chętnie wypróbuję! Z pewnością doda mi energii :)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem jak smakuje to połączenie :)
OdpowiedzUsuńRafał, to taki koktajl będzie dla Ciebie idealny! :)
OdpowiedzUsuńKamciss, wypróbuj koniecznie! Ja byłam zaskoczona, że słonecznik jest tak słodki po zmiksowaniu :)
Zufik, bardzo dobrze! Grunt to nie przesadzić z lawendą, bo będzie smakować mydlinami.
Pozdrawiam ciepło!
Ewe