poniedziałek, 7 lipca 2014

Czerwone porzeczki i morele. Poniedziałkowo koktajlowo #2


Nie zdarzyło się jeszcze, żeby po wizycie u rodziców moja lodówka świeciła pustkami. Mama zawsze coś zapakuje do torby, albo sami chcemy coś świeżego z ogrodu. Bo jak tu nie korzystać, jeśli na działce takie widoki. No powiedzcie, czy byście sobie odmówili?

Czerwone i czarne porzeczki, agrest... nie sposób oderwać się od krzaczka. Nie sposób nie urwać sobie pojemniczka do domu :)


Koktajl z ziarnami, czerwonymi porzeczkami i morelami

przepis własny
(na 250ml)

Składniki:
2 garści czerwonych porzeczek
2 morele
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżeczka nasion słonecznika
1 łyżeczka nasion siemienia lnianego
150ml mleka
1/2 łyżeczki brązowego cukru
szczypta kardamonu

Przygotowanie: 
Porzeczki oderwijcie od gałązek. Z moreli usuńcie pestkę i pokrójcie na mniejsze kawałki.

Do miksera wrzućcie przygotowane owoce, płatki migdałowe, nasiona słonecznika i siemienia lnianego. Dolejcie mleko i dokładnie zmiksujcie. Na koniec doprawcie brązowym cukrem i szczyptą kardamonu.

Podawajcie od razu. Smacznego! 

3 komentarze:

  1. Ciekawa propozycja z tymi porzeczkami ;)
    Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny koktajl! ; )
    Wygląda cudownie! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Koktajl z dodatkiem moreli to fajna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.