Nie zdarzyło się jeszcze, żeby po wizycie u rodziców moja lodówka świeciła pustkami. Mama zawsze coś zapakuje do torby, albo sami chcemy coś świeżego z ogrodu. Bo jak tu nie korzystać, jeśli na działce takie widoki. No powiedzcie, czy byście sobie odmówili?
Czerwone i czarne porzeczki, agrest... nie sposób oderwać się od krzaczka. Nie sposób nie urwać sobie pojemniczka do domu :)
Koktajl z ziarnami, czerwonymi porzeczkami i morelami
przepis własny
(na 250ml)
Składniki:
2 garści czerwonych porzeczek
2 morele
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżeczka nasion słonecznika
1 łyżeczka nasion siemienia lnianego
150ml mleka1/2 łyżeczki brązowego cukru
szczypta kardamonu
Przygotowanie:
Porzeczki oderwijcie od gałązek. Z moreli usuńcie pestkę i pokrójcie na mniejsze kawałki.
Do miksera wrzućcie przygotowane owoce, płatki migdałowe, nasiona słonecznika i siemienia lnianego. Dolejcie mleko i dokładnie zmiksujcie. Na koniec doprawcie brązowym cukrem i szczyptą kardamonu.
Podawajcie od razu. Smacznego!
Ciekawa propozycja z tymi porzeczkami ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com
Świetny koktajl! ; )
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! *.*
Koktajl z dodatkiem moreli to fajna sprawa :)
OdpowiedzUsuń