tag:blogger.com,1999:blog-8035859888794665596.post2005594556430637143..comments2024-03-05T19:07:39.382+01:00Comments on Lubię to...: Żółtko i musztarda. Oliwa i sok z cytryny. Domowy majonez.ewe.kotthttp://www.blogger.com/profile/08367787406428163107noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-8035859888794665596.post-35861857260406171332014-10-09T08:38:46.709+02:002014-10-09T08:38:46.709+02:00a ja wkładam do słoika takiego żeby zmieścił się b...a ja wkładam do słoika takiego żeby zmieścił się blender na dno 2 całe jajka 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy i wlewam 1 łyżeczkę octu może być winny czy jaki mamy ina koniec wlewam 250 oliwy czy oleju ja używam rzepakowy wkladam do tego blender i blenderuję nie ruszając nic blenderem aż masa zacznie podchodzić do góry trwa to naprawdę chwilkę potem ruszam delikatnie blenderem do dołu i do góry jak widzę że masa jest już gęsta wyłączam blender otrzepuję resztki majonezu do słoika przeważnie używam słoika takiego jak korniszony czy gołąbki są ten wyższy ..mam pełny słoik majonezu jest super można według smaku dodawać też różne zioła czy nawet i czosnek .. przetrzymuję w lodówce ..Pozdrawiam i przepraszam że wetknęłam swoje 3 grosze !!<br>Krystyna Miszczakhttps://www.blogger.com/profile/01709668554844252070noreply@blogger.com