poniedziałek, 23 sierpnia 2010

Szpinak i czosnek. Migdały i jogurt naturalny. Do makaronu.


Niby takie proste danie, a ile radości dla kubków smakowych... :)




Penne ze szpinakiem i płatkami migdałowymi

przepis własny
(na 4 porcje)

Składniki:
400g makaronu penne
4 łyżki posiekanych liści szpinaku
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
1 łyżka płatków migdałowych
1/2 łyżeczki białego pieprzu
200ml jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Makaron ugotujcie al dente.

Czosnek obierzcie, rozgniećcie, drobno posiekajcie i zeszklijcie na maśle. Dodajcie płatki migdałowe. Smażcie przez chwilę, zmniejszcie ogień i dodajcie posiekane liście szpinaku. Smażcie do miękkości, dodajcie jogurt, dokładnie wymieszajcie.

Podawajcie z ugotowanym makaronem penne udekorowane prażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego!



***



Przepis bierze udział w akcji "VIVA la Pasta!"


Miłego dnia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.