Penne ze szpinakiem i płatkami migdałowymi
przepis własny(na 4 porcje)
Składniki:
400g makaronu penne
4 łyżki posiekanych liści szpinaku
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
1 łyżka płatków migdałowych
1/2 łyżeczki białego pieprzu200ml jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Makaron ugotujcie al dente.
Czosnek obierzcie, rozgniećcie, drobno posiekajcie i zeszklijcie na maśle. Dodajcie płatki migdałowe. Smażcie przez chwilę, zmniejszcie ogień i dodajcie posiekane liście szpinaku. Smażcie do miękkości, dodajcie jogurt, dokładnie wymieszajcie.
Podawajcie z ugotowanym makaronem penne udekorowane prażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego!
***
Przepis bierze udział w akcji "VIVA la Pasta!"
Miłego dnia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.