poniedziałek, 15 września 2014

Jarmuż i jabłka. Kefir i słonecznik. Poniedziałkowo koktajlowo #12.


Jak zamknąć jesienne smaki w jednej szklance? Bardzo prosto wrzućcie wszystko do blendera i dokładnie zmiksujcie :) Ot, banalne, prawda?


Koktajl z jarmużu i jabłka

przepis własny
(na 350ml)

Składniki:
3 liście jarmużu
1 jabłko
2/3 szklanki kefiru
1 łyżka ziaren słonecznika

plus do dekoracji
gałązka jarmuż
ziarna słonecznika

Przygotowanie:
Jarmuż oczyśćcie z łykowatych łodyg. Do blendera wrzućcie wszystkie składniki koktajlu i dokładnie zmiksujcie.

Podawajcie od razu, udekorowane gałązką jarmużu i ziarnami słonecznika. Smacznego!

3 komentarze:

  1. piękny zielony kolor, a ich smak pewnie rewelacyjny ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jarmużu jeszcze nie wykorzystywałam w swoich koktajlach, ale to musi być pyszna opcja :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Magdalena, dziękuję! :) Smak jest cudowny, jarmuż przełamany jabłkiem to jest to!

    Kamciss, bardzo pyszna opcja. Następnym razem dorzuć garść, będziesz zachwycona.

    Pozdrawiam ciepło!
    Ewe

    OdpowiedzUsuń

Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.