Jak zamknąć jesienne smaki w jednej szklance? Bardzo prosto wrzućcie wszystko do blendera i dokładnie zmiksujcie :) Ot, banalne, prawda?
Koktajl z jarmużu i jabłka
przepis własny
(na 350ml)
Składniki:
3 liście jarmużu
1 jabłko
2/3 szklanki kefiru
1 łyżka ziaren słonecznika
plus do dekoracji
gałązka jarmuż
ziarna słonecznika
Przygotowanie:
Jarmuż oczyśćcie z łykowatych łodyg. Do blendera wrzućcie wszystkie składniki koktajlu i dokładnie zmiksujcie.
piękny zielony kolor, a ich smak pewnie rewelacyjny ;)
OdpowiedzUsuńJarmużu jeszcze nie wykorzystywałam w swoich koktajlach, ale to musi być pyszna opcja :>
OdpowiedzUsuńMagdalena, dziękuję! :) Smak jest cudowny, jarmuż przełamany jabłkiem to jest to!
OdpowiedzUsuńKamciss, bardzo pyszna opcja. Następnym razem dorzuć garść, będziesz zachwycona.
Pozdrawiam ciepło!
Ewe