Ten weekend był szalony. Najpierw piątkowe szaleństwo z dziewczynami, a w sobotę impreza niespodzianka. Fajnie znów poczuć to oczekiwanie i podekscytowanie, niemal jak dziecko przed Gwiazdką. Imprezy do późna w noc sprawiły że następnego dnia, nie udawało mi się wstać z łóżka przed dwunastą.
Dlatego gdy dziś rano musiałam wstać o tak nieludzkiej porze. Zrobienie śniadania z na wpół otwartymi oczami graniczy z cudem. Zdecydowanie wolę wtedy nie brać w swoje ręce ostrych noży... Najlepiej wtedy przygotować koktajl, który zrobi za mnie blender. Tym razem postawiłam na płatki owsiane i dynię, która w mojej kuchni rządzi jesienią.
Koktajl bananowo-dyniowy
przepis własny(na 400ml)
Składniki:
1 banan
4 łyżki puree dyniowego
2 łyżki płatków owsianych
2/3 szklanki mleka
1 łyżeczka przyprawy do dyni
Przygotowanie:
Płatki owsiane dokładnie zmiksujcie w młynku do kawy.
Do blendera wrzućcie obranego banana, puree dyniowe, zmielone płatki owsiane, mleko i przyprawę do dyni, dokładnie zmiksujcie.
Podawajcie od razu. Smacznego!
Musiał bosko smakować! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam dynię i wszelkiego rodzaju koktajle, więc to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńZdrowo i sezonowo :)
OdpowiedzUsuń