Uwaga! Blender w natarciu! :)
Gdy nastaje ten czas, że można bezkarnie cieszyć się każdą ilością truskawek zaczynam przerabiać je na koktajle lub lody. Zatem spodziewajcie się w najbliższym czasie mnóstwa szybkich inspiracji!
Koktajl truskawkowo-jagodowy
przepis własny(na 2 porcje, ok. 350ml)
Składniki:
350g truskawek
50g jagód
2 łyżki octu balsamicznego
garść liści bazylii
1 łyżka brązowego cukru
Przygotowanie:
Truskawki obierzcie z szypułek, pokrójcie na mniejsze kawałki. Wrzućcie je na patelnię. Dodajcie pozostałe składniki (z wyjątkiem cukru) i duście aż truskawki zaczną puszczać sok.
Następnie przełóżcie owoce w sosie balsamico do misy blendera, dokładnie zmiksujcie. Dodajcie cukier, dokładnie wymieszajcie. Odstawcie na bok do całkowitego ostygnięcia.
Włóżcie do lodówki na około godziny, aż do całkowitego schłodzenia. Smacznego!
ale super !
OdpowiedzUsuńPrezentuje się przepysznie :) Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń