poniedziałek, 14 lipca 2014

Pomidor i bazylia. Truskawki i kefir. Poniedziałkowo koktajlowo #3


Witajcie w ten cudowny poniedziałkowy poranek! :)
Nie, nie zwariowałam. 
Grunt to dobre nastawienie. 
Poniedziałek nie może być zły jeśli zaczniecie go od  pysznego koktajlu, prawda?
Dla miłośników włoskich smaków będzie idealny! 



Koktajl pomidorowo-truskawkowy

przepis własny
(na 300ml)

Składniki:
1 pomidor (o wadze ok.120g)
4 średnie truskawki
2 listki bazylii
1 łyżka słonecznika
1 łyżka mielonego lnu
1/4 szklanki kefiru
szczypta soli

Przygotowanie:
Pomidora natnijcie z wierzchu i sparzcie wrzącą wodą. Obierzcie go ze skórki, pokrójcie na mniejsze kawałki. Wrzućcie do miksera. Dodajcie oszypułkowane truskawki, bazylię, słonecznik, mielony len i dokładnie zmiksujcie. Doprawcie solą i wymieszajcie.

Podawajcie schłodzone. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.