poniedziałek, 1 września 2014

Borówki amerykańskie i jagody goji. Płatki migdałowe i mielony len. Poniedziałkowo koktajlowo #10.


Pierwszy wrześniowy poranek i już się zastanawiam, który jesienny płaszcz wyciągnąć. A może wystarczy tylko skórzana kurtka? Chwila na balkonie upewnia mnie, że jeszcze przez chwilę wystarczy kurtka, ale już niedługo trzeba będzie zamienić ją na coś cieplejszego. 

Na poniedziałkowy rozruch jak zwykle serwuję sobie koktajl. Tym razem z mielonym lnem. Cudownie sycący, pozwalający przetrwać te pierwsze godziny w pracy po weekendzie :)

Koktajl z borówek amerykańskich i jagód goji

przepis własny
(na 250ml)

Składniki:
2 duże garści borówek amerykańskich
1 łyżka jagód goji
2 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka mielonego lnu
1/2 szklanki kefiru

plus do dekoracji
kilka borówek amerykańskich
1 łyżeczka płatków migdałowych
listki mięty

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzućcie do blendera i dokładnie zmiksujcie.

Koktajl podawajcie posypane płatkami migdałów i borówkami, udekorowane listkami mięty. Smacznego!

2 komentarze:

Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.