Nadeszła wiekopomna chwila, gdy na początku tygodnia w sieci pojawił się nowy, drugi już numer, Magazynu Gryz. Razem z siódemką innych redaktorów (od tego numeru dołączyła do nas Dominika) przygotowaliśmy dla Was 138 (!) stronicowy magazyn.
Tematem przewodnim numeru jest jajko, jak łatwo się domyślić po okładce. W takim okresie ciężko uciec od jednoznacznych skojarzeń z Wielkanocą, ale w naszym przypadku jajko ma również inne odsłony jak tort bezowy, mus jajeczny czy jajka po szkocku.
Jednak ten numer nie tylko samymi jajkami stoi. W magazynie możecie przeczytać również o tym jak samodzielnie w domu wyhodować kiełki. Wydaje mi się, że stworzyłam czytelną instrukcję jak krok po kroku przygotować własną uprawę. Poniżej macie zdjęcia gotowych kiełków. Po instrukcję zapraszam na strony 6-11.
Napisałam też dla Was kilka słów o pierwszych nowalijkach. W magazynie znajdziecie m.in. przepis na pieczone marchewki posypane aromatyczną dukkah oraz szparagi z patelni ze smażoną cytryną.
A poza tym w numerze:
- pokażemy jak wygląda wielkanocny stół wg redakcji Gryzu,
- znajdziecie masę inspiracji na słodkości od Ady,
- Anna oprowadzi Was po swojej kuchni i pokaże jak przygotować własną kiełbasę, czy wyhodować zakwas i upiec własny chleb,
- Ada z Dominiką oprowadzą Was po Londynie, a Przemka jajka po szkocku po prostu sprawią, że Wasze ślinianki zwariują (to miękkie żółtko, WOW!),
- Gabryś ogarnął dla Was ostry temat - napisał kilka słów o skali Scoville'a i zaproponował przepis na harissę i ostrą szakszukę z jej wykorzystaniem,
- Daria podrzuci Wam kilka pomysłów jak nie marnować jedzenia w nowym cyklu "NIE marnuJEMY".
Zapraszam Was serdecznie do lektury!
Magazyn jest do ściągnięcia całkowicie za darmo na stronie Magazynu <<klik>>.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.