środa, 27 maja 2015

Rukola i szpinak. Pistacje i Grana padano. Pesto.


Ci, którzy tu zaglądają wiedzą, że uwielbiam proste przepisy, które niemal robią się same. Czasem mi trochę wstyd, że je Wam pokazuję, bo opis przygotowania zajmuje mniej miejsca niż lista składników. Ale jak tu się z Wami nie podzielić, skoro wyszło takie dobre... pesto z rukoli i szpinaku. Z dodatkiem pistacji. Mogłabym je wyjadać... wróć! Wyjadam je łyżeczką prosto ze słoiczka.

 

 

Pesto z rukoli i szpinaku

przepis własny
(na słoiczek o pojemności 350ml)

Składniki:

100g rukoli
100g szpinaku
3 ząbki czosnku
4 łyżki solonych pistacji
4 łyżki startego sera Grana padano
6 łyżek oliwy
sól do smaku

Przygotowanie:

Rukolę i szpinak umyj, dokładnie osusz. Czosnek obierz i lekko rozgnieć. Starty ser lekko posiekaj.
 
Umyte liście, czosnek i pistacje zmiksuj, wmieszaj posiekany ser. Stopniowo dolewaj oliwę. Na koniec dopraw do smaku solą. Gotowe!

A wieczorem pokażę Wam co fajnego można z jego dodatkiem przygotować, zatem stay tuned!

2 komentarze:

Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.