Nie lubię zimowej pluchy. Nie lubię jak cały dzień jest szaro i nie wyjdzie ani jeden skrawek niebieskiego nieba. Nie lubię wstawać jak jest ciemno i wracać z pracy też po ciemku. Nie lubię i koniec. Coraz bardziej dłuży mi się ten czas zimowy. Wyglądając już wiosny (wiem dopiero się zima zaczęła), wprowadzam do diety więcej zielonego. Tym razem postawiłam na pietruszkę i świeżego ogórka. Wystarczy jeszcze tylko twarożek i trochę jogurtu, żeby mieć śniadanie, które choć na chwilę postawi do pionu. Do tego świeża bułka, trochę masła lub nie (to zależy jak lubicie) i można zaczynać dzień.
Twarożek z ogórkiem i pietruszką
przepis własny
Składniki:
1 ogórek (ok. 130g)
1 mały pęczek natki pietruszki
300 g twarogu półtłustego
1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach.
Natkę pietruszki drobno siekamy.
W misce rozgniatamy widelcem twaróg, tak by rozbić jego zwartą strukturę. Dodajemy startego ogórka, posiekaną natkę i jogurt, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj!
Super, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią. Komentarze są moderowane, dlatego nie martw się, jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu.