W końcu mam czas złapać oddech o poranku.
Brakowało mi tego przez ostatnie dwa tygodnie. Pobudka, prysznic, ubranie się i do pracy. Ani chwili na oddech, zjedzenie śniadania. Jedyne, co mnie ratowało, to koktajle na ziarnach. Pożywne i smaczne, bez dodatkowego cukru. Pozwalały rozpocząć dzień, a potem w pracy kawa i można znów analizować i przygotowywać prezentacje. Cała akcja zakończona sukcesem, więc ogromna satysfakcja z dobrze wykonanej pracy jest. Teraz powinno być już spokojniej... ok, przynajmniej przez jakiś czas :)
Kochani, dziś spróbujcie koktajlu jeżynowego z dodatkiem banana. Dzięki dodaniu tego owocu koktajlu wcale nie trzeba dosładzać. I do tego ten niesamowity kolor!
Koktajl jeżynowo-bananowy z zarodkami pszennymi, słonecznikiem i pekanami
(na 275 ml)
Składniki:
3 garści jeżyn
1/2 banana
1 łyżeczka zarodków pszennych
1 łyżka ziaren słonecznika
4 orzechy pekan
kilka igiełek rozmarynu
1/2 szklanki kefiru
plus do dekoracji
igiełki rozmarynu
ziarna słonecznika
drobno posiekane orzechy pekan
Przygotowanie:
Na suchej patelni uprażcie zarodki pszenne. Odstawcie na bok do lekkiego przestygnięcia. Pekany i rozmaryn drobno posiekajcie.
Wszystkie składniki wrzućcie do blendera i dokładnie zmiksujcie.
Podawajcie od razu posypane ziarnami słonecznika, posiekanymi orzechami i igiełkami rozmarynu. Smacznego!
jak ten koktajl apetycznie wygląda!! :)
OdpowiedzUsuńMagdalena, a jaki zdrowy! Do tego ten kolor, który sprawia że nie mogę się przestać uśmiechać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło!
Ewe